opfok

OPFOK 

Uw jonge paard samen met leeftijdsgenoten laten opgroeien kan bij Stal Willig.
In de winter wordt uw veulen of jonge paard in één van onze ruime groepshokken gehuisvest met 6 tot 8 leeftijdsgenoten. De groepshokken zijn voorzien van stro en de paarden krijgen onbeperkt ruwvoer aangevuld met krachtvoer. Alle paarden gaan in de winter dagelijks naar buiten in een overdekte losgooibak. In de zomer lopen de paarden lekker in het weiland waar ze alle ruimte hebben om te spelen en te groeien en worden ze dagelijks gecontroleerd door de medewerkers van Stal Willig.
De standaard behandelingen door dierenarts (enting, wormenkuur) en hoefsmid (bekappen) worden in overleg met u door Stal Willig verzorgd.

U bent altijd welkom om naar uw veulen of paard te komen kijken.


Training

TRAINING VAN UW PAARD 

Het trainen en uitbrengen van uw (jonge) sportpaard kunt u bij Stal Willig laten doen.
Onze medewerkers hebben de afgelopen jaren veel paarden getraind en doorgereden naar een bepaald wedstrijdniveau.

Belangrijk hierbij is dat alles met beleid en geduld wordt gedaan. Het ene paard heeft meer tijd en training nodig dan het andere en daar wordt bij Stal Willig rekening mee gehouden. Alles in overleg met de eigenaar.


Verhuur

GEBOORTEBEGELEIDING 

Bij Stal Willig kunt u uw drachtige merrie stallen om haar onder deskundige begeleiding te laten veulenen. Drachtige merries staan in een aparte stal en worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Zodra de merrie begint te kegelen, wordt de geboorteband omgedaan zodat het alarm afgaat als de bevalling echt gaat beginnen. Indien nodig wordt de dierenarts tijdig ingeschakeld en wordt u als eigenaar op de hoogte gebracht. Als alles goed is gegaan en merrie en veulen het goed maken, kan het veulen na enkele dagen met moeder naar buiten. Eerst apart in de paddock om te wennen en daarna met enkele leeftijdsgenootjes in de grote wei om lekker met elkaar te spelen en te rennen.
Vraag naar onze speciale tarieven via info@stalwillig.nl.